Bouwfirma failliet en bankroet

Rap Rijp … Rap Rot !

Posted on Posted in Bouwpromotie, Immo en Vastgoed, Sleutel op de deur

Rap Rijp … Rap Rot ! Zo gaat het in de natuur en ook in het echte leven, meer bepaald met abnormaal snelgroeiende Sleutel op de Deur Bouwfirma’s.

Ik ben zo nu toch al 15 jaar zeer vertrouwd met de Sleutel op de deur Bouw wereld en ineens zag je Bouwbedrijf Atus overal. Marketing zoals de grote jongens uit de Sleutel op de deur Bouwwereld … Veel Google Ads, banners op alle vooraanstaande Bouwportaalsites, Spandoeken her en der … Enkel de Printmedia lieten ze links liggen.
Met Stijgende verbazing bekeek ik het schouwspel en dacht bij mezelf, hier moet een kapitaalkrachtige groep achter zitten of een marketing genie dat alle zaken goed op een rij heeft … Of geen van beide. Het bleek het laatste te zijn … Een bouwfirma gebouwd op gebakken lucht en enkele halfslachtig afgewerkte luchtkastelen/Bouwwerven.

Bouwbedrijf Atus uit Geel failliet

Om de zoveel tijd duikt er toch weer zo’n Bouwfirma op, voorbeelden genoeg uit het verleden en toch blijven Bouwheren hierin trappen. Vraagt men dan geen balans op van de firma waarmee je in zee wil gaan om de kredietwaardigheid te checken van de Bouwfirma waarmee je toch wel één van de belangrijkste investeringen van je leven gaat doen ? ’t Is mij een raadsel.

Doe je huiswerk !

Als je zelfals bouwheer niet vertrouwd bent met Balansen nalezen of nog nooit gehoord hebt van de term ‘kredietwaardigheid’ … Ga dan langs bij je bank of boekhouder en laat hen dit checken, zij weten hier raad mee en kunnen je adviseren. Want een balans kan op het eerste zicht soms uit evenwicht zijn maar dat kan te maken hebben met éénmalige afschrijvingen of dergelijke … Je bank of boekhouder kan dit perfect interpreteren en plaatsen in de juiste context dat je op die manier met vertrouwen aan je bouwavontuur kan starten.

Mijn gedachten gaan vooral naar de goedgelovige mensen die met Atus hun bouwproject (Luchtkasteel blijkt nu) wilden realiseren en die dikwijls al veel te hoge voorschotten betaald hebben voor onuitgevoerde werken die nu nog eens centen moeten neertellen om de onuitgevoerde werken alsnog te laten uitvoeren.

Bij deze dus een goede raad … ‘Maak je huiswerk’ op diverse vlakken voordat je aan je bouwproject start zodat je achteraf niet met een slecht Bouwverhaal in de krant dient te komen !

 

Artikels in verband met het Bankroet van Bouwbedrijf Atus :

Yourie Mathieu

Yourie Mathieu

Zaakvoerder at Laatjebouwen.be
Yourie Mathieu is oprichter en Editor van Laatjebouwen.be.
Met een verleden in de sleutel-op-de-deur-bouw schrijft hij graag over alles wat met sleutel-op-de-deur- en totaalprojecten te maken heeft.
Yourie Mathieu